Skötselråd/Tänka på innan

Lindica InkUppritningsavgift/Deposition:

I stort sett alla motiv designas efter kundens önskemål och är en del av arbetstiden som läggs på tatueringen. Ett motiv kan ta lång tid att förbereda och oftast läggs mer tid och tankegång åt förarbetet än själva tatueringen. Tidsåtgången beror bland annat på storlek (hur mycket detaljer som får plats) stil, placering på kroppen och ifall det finns något som måste tas hänsyn till, t.ex ärr, leverfläckar eller existerande tatueringar som behövs passas in för att få en bra helhet.

Avgiften fungerar ungefär som en deposition och varierar mellan 500-1000kr beroende på tidsåtgång,

den summan dras sedan av slutsumman och ingår alltså i tatueringspriset.

Din tid blir bokad när avgiften är betald.


Vill du boka om din tid ska detta göras senast 48 timmar innan bokad tid så deposition kan överföras till den nya tiden samt för att jag ska kunna hinna boka en ny kund för att täcka den förlorade arbetsinkomsten.

Ombokning senare än så räknas som förverkad.

Detsamma gäller om du har presentkort istället för deposition.Förändringar under Covid-19:

-Konsultationer i första hand över telefon, jag är endast i studion på bokade tatueringstider och jobbar   hemifrån övriga tider sålänge det fortsätter att vara rekommendationer.

-Boka om din tid ifall du eller någon i familjen haft förkylningssymptom de senaste dagarna

 eller om du har varit utomlands de senaste 2 veckorna.

-Kom ensam, endast en person åt gången.

-Krav på munskydd i studion, du får ett när du kommer.-Kom utvilad och ät ordentligt innan, vid längre sittningar kan det va bra att få i sig någon frukt eller liknande för att hålla blodsockret på jämn nivå.

-Alkohol, Koffein, värkttabletter med acetylsalicylsyra och vissa läkemedel tunnar blodet,

 detta kan påverka slutresultatet.

-Är du allergisk mot någonting eller om du har någon typ av överkänslighet eller hudsjukdom bör du

 rådgöra med läkare innan du tatuerar dig.

-Du är enlig lag skyldig att berätta ifall du har någon form av blodsjukdom.

-18 årsgräns gäller alltid, jag är medlem i SRT och följer deras regler. https://s-r-t.se/


Ifall du av någon anledning vill ha bedövning så använder jag Zensa Numbing cream,

som är anpassad för tatuering.

https://zensaskincare.com/ 

Meddela mig innan så det finns tid för att den ska verka.

Använd inte någon själv tex från apoteket då de kan påverka resultatet.

Bedövning ingår alltid för Ögonbryn men för kroppsatueringar så kostar det från 300kr beroende på storlek som ska bedövas.
Skötselråd:

Det är mycket viktigt att du tar väl hand om din nygjorda tatuering för bästa resultat.

Du får din tatuering i ett plastförband och när du lämnat studion, efter det är det upp till dig att sköta din tatuering för att minska infektionsrisken, som alltid finns när hud på något sätt är öppen. Sköter du din tatuering rätt och med renlighet så har du minimerat den.


-Tvätta händerna noga innan du smörjer in dig och låt aldrig någon annan röra vid din oläkta tatuering.

-Det är viktigt att du använder rena kläder, lakan och händer!

-Du bör undvika bad i pool, sjöar/hav, badtunnor, solarium och bastu där det frodas många bakterier.

-Ett tunt, löst åtsittande bomullsplagg är bra som skydd när du vistas utomhus men är du i hemmamiljö så är det bra att ha den öppen så mycket som möjligt, en tatuering behöver luftas för att läka.


Behåll plastförbandet på i ca 3-5 timmar eller senast till när du går och lägger dig.

Det mest bekväma sättet brukar vara att skölja av med mjuk vattenstråle i samband med dusch, det räcker du använder ljummet vatten och en mild parfymfri tvål t.ex Lactacyd.

Efteråt baddar du området försiktigt med mjukt pappersark som inte luddar eller en ren handduk och låter lufttorka och sedan smörjer in med eftervårdssalva ca 3 ggr om dagen.

-Du bör inte träna under de första dagarna, svettas man mycket och det kommer i tatueringen är   infektionsrisken större.

-Det kommer att klia en del när skorpor släpper men det är viktigt att du inte pillar/kliar direkt på då

 detta kan leda till infektioner, färgbortfall och ärrbildning som kan vara svåra att rätta till.

-Infektionsrisken och skorpor är borta på ca 1-2 veckor men den är inte helt läkt förrän efter ca 4-6 veckor.

 Den stilen som jag oftast gör bildas inga skorpor, huden fjällar istället bort de lagret som annars skorpar så det är viktigt att tvätta av tatueringen varje gång innan du smörjer så du håller huden ren.

Om det ändå av någon anledning skulle släppa färg efter läkning vill jag att du kontaktar mig för ifyllning som självklart ingår i priset.

När din tatuering är läkt och du ska vistas i sol är det viktigt att använda solskyddsfaktor, detta gäller oavsett tid på året som du gör din tatuering då det kan ta upp till 1 år för huden att få tillbaka sitt fulla skydd igen. Du kan med fördel fortsätta smörja din tatuering när den är läkt för att få ett fint lyster, särskilt i vårat nordiska klimat med olika årstider så påverkar detta huden och många är yttorra vilket också påverkar utséendet på våra tatueringar.

Jag rekommenderar Hustle butter på läkta tatueringar https://www.hustlebutter.com/

Det är även den jag rekommenderar som Eftervårdssalva av erfarenhet från de flesta av mina kunder gillar den bäst, den fastar inte heller i kläderna som de flesta vita salvorna, några föredrar Bepanthen, den rekommenderar jag i andra hand.

Oavsett vilken salva du använder så ska du smörja med ett tunt lager och ingen överbliven salva ska finnas kvar på huden när du är färdig. För mycket salva ökar infektionsrisken.

Ifall du har frågor angående din tatuering och läketid är du alltid välkommen att ringa eller skicka meddelande då jag inte alltid har möjlighet att prata. 0707-397269Copyright © All Rights Reserved